Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінничини минулого року у водойми випустили понад мільйон екземплярів молодої риби

16 січня, 16:15
Фото надане авторкою

За підсумками 2019 року у водойми області було випущено 1 млн 138 тисяч екземплярів молодої риби, загальною вагою 65 243 кг. Зокрема, за рахунок державного бюджету уже вдруге за часів незалежності провели зариблення річки Південний Буг, а у водойми області випустили майже 288 тисяч екземплярів товстолоба, коропа та білого амура, загальною вагою 7 225 кг. Зі свого боку, товарні рибні господарства вселили у водні об’єкти 850 тисяч екземлярів молодої риби, загальною вагою 58 тис кг. Як повідомили в управлінні Держрибагентства Вінницької області, торік було випущено на 77 тисяч екземплярів більше зарибку товстолоба, коропа, білого амура та карася, ніж у попередній період. Найбільше молодої риби вселили до Ладижинського та Сутиського водосховищ.

«Варто відмітити, що з року в рік підвищується рівень соціальної та економічної свідомості користувачів ВБР, які із розумінням поставилися до такого важливого процесу, як вселення водних біоресурсів, – йдеться у повідомлені. – Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Таким чином, завдяки збільшенню рибопродуктивності водойм, ми зможемо наситити український ринок власною якісною продукцією. Крім того, товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами. Вони покращують якість води та запобігають її цвітінню в весняно-літній період».

Як писав «День», торік на Вінниччині провели розчистку річки Десна, реконструювали берегозакріплювальні споруди в межах селища Стрижавка, очистили від мулових наносів Південного Бугу межах міста Хмільника та Вінниці.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати