Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент підписав закон про корпоративні договори

16 лютого, 10:06
Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів". Документ із підписом глави держави опублікований на сайті Верховної Ради.

Цей закон передбачає підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах і товариствах з обмеженою відповідальністю. Також він пропонує законодавчо ввести норми про укладення корпоративних договорів про реалізацію прав учасників (засновників) товариств з обмеженою власністю і договорів між акціонерами. Окрім того, пропонується внести до Цивільного кодексу норми, які нададуть можливість ефективно задіяти механізм управління та прийняття внутрішніх рішень шляхом укладення акціонерами (учасниками) корпоративних угод. Закон передбачає внести зміни до Цивільного кодексу і законів Про акціонерні товариства, Про господарські товариства і Про цінні папери та фондовий ринок для забезпечення можливості визначення порядку управління та прийняття внутрішніх рішень акціонерами (учасниками) шляхом укладення колективних договорів.

Нагадаємо, 23 березня 2017 року Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроект №4470 від 19 квітня 2016 року " Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати