Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Берлін скликає конференцію із роззброєння

16 лютого, 09:46
Фото AFP

Німеччина ставить одною зі своїх цілей, зокрема під час непостійного членства в Раді Безпеки ООН в 2019-2020 роках, започаткування широкого діалогу з роззброєння.

З цією метою в середині березня буде скликано міжнародну конференцію, поінформував у Мюнхені на конференції з безпеки міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас, повідомляє Укрінформ.

«Ми повинні працювати разом для того, щоб технологічна еволюція нових типів зброї не підірвала всю архітектуру безпеки, яку ми знаємо. З цієї причини 15 березня в Берліні відбудеться міжнародна конференція з метою ініціювання діалогу про те, як контроль над озброєннями може забезпечити стабільність і в 21-му столітті», - проанонсував Маас захід.

Він зазначив, що порушення угод викликають підозру. А саме сьогоднішнє поводження Росії з контрактом ДРСМД демонструє ті негативні наслідки, які це може мати для безпеки всіх причетних, але насамперед, Європи. Особливо з огляду на кризу щодо збереження Договору потрібно більше діалогу між американцями, європейцями та росіянами, переконаний німецький дипломат.

Але є потреба також залучати інших учасників - передусім Китай – до більш тісного обговорення питання контролю над озброєннями.

«Криза ДРСМД показує, що ми повинні думати про ядерне роззброєння і контроль над озброєннями більш глобально, ніж будь-коли. Німеччина розпочне це у квітні, коли ми будемо головувати в Раді Безпеки ООН», - пообіцяв Маас.

Він додав, що це завдання заради спільної безпеки, роззброєння і контролю над озброєннями навряд чи принесе прості швидкі перемоги», але враховуючи велике значення міжнародної архітектури контролю над озброєннями, над цим треба працювати.

«Ми не можемо програти за кілька років те, що було побудовані протягом багатьох десятиліть. Це теж є ключовим завданням трансатлантичного партнерства», - підкреслив Маас.

Мюнхенська конференція з безпеки проходить з 15 до 17 лютого. У ній беруть участь майже 600 гостей, зокрема, понад 30 голів держав і урядів і понад 80 міністрів оборони та закордонних справ.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати