Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна повинна залишитися транзитною країною для російського газу, - Меркель

16 лютого, 12:06
Фото Reuters

В ході виступу канцлер Німеччини Ангела Меркель згадала будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє РБК-Україна.

При цьому, вона зазначила, що розуміє, що Україна хоче залишатися транзитною країною для російського газу, і запевнила президента України Петра Порошенка, що Україна залишатиметься такою.

"Я розумію, що питання "Північного потоку" викликає занепокоєння. Україна повинна залишитися транзитною державою. Інші газопроводи будуть існувати. Є "Північний потік 1" і він не привів до того, що все пішло проти України. У нас також є трубопроводи через Туреччину. Виникає питання про те, чи правильно що РФ тримає в своїх руках контроль за поставками газу? І також питання про те, що Європа повинна залишити в своїх руках можливість керівництва і координації. У нас є трубопроводи, які не використовуються в повній мірі, тому що в нас є труднощі в Україні", - сказала вона.

Меркель зазначила, що раніше Німеччина не користувалася американським газом, але зараз виявилося, що розумно імпортувати скраплений газ зі США.

"Але ми не збираємося виключати РФ з нашого поля зору. У 2014 році різко змінилася ситуація, в 2019 році все виглядає погано. Геостратегічно Європа не має права розривати відносини з РФ. З одного боку я на боці Петра Порошенка, з іншого боку - питання "Північного потоку 2" для мене також залишаються дуже важливими", - сказала вона.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати