Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Макрон, Шольц та Драгі приїхали до України

16 червня, 10:04
Фото з фейсбук сторінки Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі прибули до України.

Про це заявив голова правління Укрзалізниці Олександр Камишін у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Для мене сьогодні це була вже третя ніч в поїзді підряд. Та не тільки я провів сьогоднішню ніч в поїзді", - написав Камишін, додавши фото глав Франції, Німеччини та Італії.

Прибуття європейських лідерів прокоментувала і пресслужба Укрзалізниці.

"Канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі зичать вдалого ранку з нашого дипломатичного поїзда", - повідомила компанія у Телеграмі.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник очікує від майбутнього візиту канцлера ФРН Олафа Шольца до Києва виконання обіцянок щодо постачання зброї Україні та наданні Києву перспективи вступу до ЄС.

Президент Франції Еммануель Макрон також виступив з першою заявою. Він заявив про підтримку України та президента Володимира Зеленського.

“Ми несемо послання про підтримку та єдність ЄС. Це важливий момент. Президент України Володимир Зеленський отримає меседж європейської єдності, підтримки, адресований всім українцям”, – заявив Макрон.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати