Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Ужгороді ХІІ "Закарпатське божоле"

16 листопада, 19:24
Фото надано автором

Упродовж вихідних в обласному центрі Закарпаття відбуватиметься свято молодого вина.

Напередодні ввечері міський голова Богдан Андріїв урочисто відкрив першу бочку молодого вина та окропив нею землю на перетині двох вулиць історичного центру Ужгорода. Дегустації молодого вина відбуваються у старовинних льохах історико-культурного центру «Совине гніздо».

Свої вина сюди привезли десятки виноробів з усіх куточків Закарпаття. До участі дозволили тільки молоді вина, під традиційною забороною плодово-ягідні. Також свою продукцію привезли сировари і крафтові виробники м’ясної продукції.

На Закарпатті виноробство вважають спадковою справою, а більшість виноробів з гордістю розповідають, що перейняли цей досвід від дідів і прадідів. Один з учасників заходу Віталій Муска також перейняв досвід у старших поколінь, а на черзі у його родині підростає й наступне покоління виноробів. Чоловік зазначає, що запорука якісного молодого вина – це хороший сорт винограду, відмінні знання та робота винороба і дотримання усіх санітарних норм.


Окрім частування, гостей свята розважають і виступи різних гуртів. Традиційно діє гастрономічна локація з закарпатськими стравами.

Вікторія Жуйко, Ужгород

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати