Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

НСЖУ занепокоєна переслідуваннями миколаївського телеканалу

17 січня, 09:26
Фото: ТК TAK-TV

Неприємні інциденти навколо миколаївського телеканалу ТАК TV, що все частіше трапляються останнім часом, викликають занепокоєння Національної спілки журналістів України. 6 січня, між 8 і 9 годиною ранку було розбите скло в автомобілі генерального продюсера ТК ТАК TV, секретаря НСЖУ Гліба Головченка. Про це повідомляє НСЖУ.

Коштовних речей в автомобілі не було, але навіть те, що повинно було зацікавити звичайних злодіїв, залишилося на місці.

На телеканалі пов’язують цей інцидент не просто з хуліганством, а з переслідуваннями за принципову позицію.

«В різні часи до студії телеканалу намагалися увірватися «хлопці в балаклавах», знімальній групі телеканалу розбивали камеру, нас виселяли з орендованого приміщення, яке було власним коштом телеканалу приведено до ладу, транспортні засоби телеканалу неодноразово пошкоджували. Однак, ми продовжували стояти на захисті демократії. Коли почалася Революція Гідності, коли було анексовано Крим і почався силовий захват Донбасу – у жодного зі співробітників телеканалу не виникло питання, на чиєму ми боці – ми на боці єдиної незалежної демократичної України. І всіма можливим інформаційними засобами ми сприяли тому, щоб втримати Миколаїв у складі єдиної України», – наголошують на телеканалі.

Як коментує генеральний продюсер ТК ТАК TV Гліб Головченко, такі інциденти не залякають колектив, який готовий і далі працювати об’єктивно і неупереджено.

– Ми розуміємо, що ТАК TV залишається надійним інформаційним форпостом на Півдні України, що може не подобатися певним силам, які продовжують розхитувати ситуацію в нашому регіоні. Однак, ми вже проходили через це. Ми навчилися «виживати» та продовжувати відстоювати свободу слова та демократію, – наголошує Гліб Головченко.

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, важливо не залишати без уваги медіаспільноти такі факти тиску на незалежний канал.

– Телеканал ТАК TV є єдиним в Україні ефірним навчальним телеканалом та єдиним регіональним цифровим мовником в Миколаївській області. З першого дня Революції Гідності телеканал виходив в прямому ефірі з аналізом ситуації в країні з різних джерел та запрошував до студії представників всіх сторін задля того, щоб уникнути кровопролиття в Миколаєві. Весь колектив завжди дотримувався принципових позицій, підтримував українське мовлення в ефірі, відстоював інтереси єдиної країни, – коментує Сергій Томіленко. – Тому ми захищатимемо наших колег та закликаємо журналістів не стояти осторонь подій, пов’язаних із долею телеканалу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати