Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глава СБУ закликав надати правову оцінку всім формам гібридної війни РФ

17 червня, 11:23
Фото з архіву "Дня"

Голова Служби безпеки України Василь Грицак запропонував надати у Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни. Про це йдеться у заяві В.Грицака, розміщеній на офіційному сайті СБУ.

“Упродовж трьох років російської військової агресії Служба безпеки України систематично завдає нищівних ударів розвідувально-диверсійній та інформаційно-підривній мережі спецслужб РФ на території України. Проте ворожа п’ята колона, яку ворог готував, плекав, підгодовував задовго до початку відкритого нападу на Україну, ще не знешкоджена повністю”, — сказав він.

За його словами, у своїй брудній роботі п’ята колона намагається спритно маніпулювати недосконалістю українського законодавства та найвищою демократичною цінністю нашого народу — свободою слова.

“Ми чітко усвідомлюємо, що співробітники СБУ повинні діяти виключно в межах повноважень та у спосіб, визначений Конституцією і Законами України. Я особисто, як керівник Служби, від цього принципу ніколи не відступлюсь”, — підкреслив він.

В.Грицак наголосив, що адекватна відсіч ворогу вимагає рішучих спільних дій, поєднання сили права та сили громадської думки, як зброї проти російської агресії в інформаційному просторі.

“Для цього нам потрібно, по-перше, терміново розробити й ухвалити зміни до законодавства України про кримінальну відповідальність. СБ України готова долучитися до цієї роботи. Наша мета ‒ надати у Кримінальному кодексі України адекватну правову оцінку всім формам і методам гібридної війни. В умовах агресії не тільки військові статути пишуться кров’ю, але і закони для зрадників та пособників агресора. Це — сила права”, — заявив він.

По-друге, зауважив голова СБУ, потрібно укласти акт інформаційної єдності українських журналістів у протистоянні ворогу.

В.Грицак наголосив, що відповіддю на пропаганду має стати бойкот усім представникам п’ятої колони Російської Федерації в інформаційному просторі України.

“Вони мають стати персонами нон-грата на вітчизняних інформаційних ресурсах ‒ для прихильників „путінського руського міра“ має залишитися лише „кісельовсько-соловйовський“ майданчик”, — сказав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати