Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Більшість українців підтримують пропозицію визнати ОРДЛО окупованими, - опитування

17 липня, 15:40
Фото Артема ГЕТМАНА

В Україні більшість населення підтримує визнання окремих районів Донбасу окупованими.

Про це йдеться у дослідженні фонду "Демократичні ініціативи" та соціологічної служби Центру Разумкова.

Згідно з даними опитування, 55% населення підтримує пропозицію законодавчо визнати непідконтрольні території Донецької і Луганської областей окупованими, 22% - "проти", а майже чверть опитаних не визначилася.

Найвищий рівень підтримки блокади окупованих територій - на Заході (64%) і в Центрі (59%). На Сході законодавче закріплення окупації підтримують 49% респондентів, а найменше прихильників на півдні - 35%.

Крім того, політичне майбутнє самопроголошених ДНР/ЛНР 55% українців бачать у складі України на довоєнних умовах. Ще кожен п'ятий респондент схиляється до можливості надання цим територіям більшого рівня автономії в складі України і близько 9% підтримали самостійне існування цих утворень або приєднання їх до складу Росії.
70% населення України вважає,  що для досягнення миру на Донбасі можна йти на компроміси, однак тільки 18% згодні йти на будь-які поступки задля встановлення миру, а понад половини опитаних вважають, що не будь-які компроміси прийнятні. Встановлення миру на Донбасі силовим шляхом бачать 18% опитаних.

Продовжує зростати підтримка ідеї введення на Донбас міжнародного миротворчого контингенту, яка становить понад 60%, і лише п’ята частина населення виступає проти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати