Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Таліби дозволили учням і вчителям чоловічої статі повернутися в школи

17 вересня, 17:47
Фото: Reuters

Нове міністерство освіти Афганістану постановило, що учні та вчителі чоловічої статі можуть повернутися в школи з найближчої суботи, повідомляє в п'ятницю агентство Associated Press (AP).

Міністерство освіти Афганістану повідомило на своїй сторінці у Facebook, що всі хлопчики, які навчаються з 6-го до 12-го класу, а також вчителі-чоловіки матимуть повернутися в школи з цієї суботи, 18 вересня.

У повідомленні нічого не зазначено про перспективи подальшого навчання в школах дівчаток.

У серпні бойовики руху "Талібан", які захопили владу в Афганістані, пообіцяли, що їх правління буде м'якше, ніж у 1990-х роках. Зокрема, вони обіцяли не позбавляти жінок Афганістану права здобувати освіту аж до університетської і працювати. Водночас таліби заявили, що дівчатка і хлопчики, а також чоловіки і жінки не можуть перебувати в одному кабінеті під час навчання в школах і університетах.

У системі освіти Афганістану класи з першого до шостого вважаються початковими, в них навчаються діти з 7 до 13 років. Класи з 6-го до 12-го вважаються середніми, їх відвідують підлітки віком від 13 до 19 років.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати