Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МВФ нагадав Україні про зобов’язання щодо Антикорупційного суду

18 січня, 18:54
Фото Reuters

Міжнародний валютний фонд очікує на врахування його зауважень до законопроекту про антикорупційний суд.

Про це заявив директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс у четвер під час брифінгу у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

У МВФ наполягають, що законопроект має відповідати зобов'язанням України перед Фондом, а також рекомендаціям Венеціанської комісії.

"Запровадження антикорупційного суду у відповідності до рекомендацій Венеціанської комісії є невід'ємною частиною програми (Фонду для України – ред.)", - зауважив представник Фонду.

Він підтвердив, що МВФ направив цього місяця листа українській владі, у якому "висловлюється занепокоєння керівництва Фонду" щодо відповідності ряду умов у проекті закону про антикорупційний суд із зобов'язаннями України в рамках програми МВФ та рекомендацій Венеціанської комісії.

"Ми сподіваємося, що влада врахує ці питання, які викликають стурбованість з боку керівництва МВФ, і проект закону зазнає змін між читаннями в парламенті", - зазначив Райс.

Водночас він підкреслив, що умови, які має виконати Україна в рамках програми для отримання наступного траншу, не обмежуються запровадженням антикорупційного суду. "Зазвичай, обговорюється цілий ряд питань, і я впевнений, що це також стосується України", - підкреслив представник МВФ.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати