Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко: ЄС введе індивідуальні санкції проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту

18 липня, 15:15
Фото Reuters

Європейський Союз прийняв рішення про введення індивідуальних санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

"Гарні новини з Брюсселя! У розвиток наших домовленостей на саміті Україна-ЄС посли держав-членів ЄС ухвалили рішення про введення індивідуальних санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту", - написав Порошенко.

За словами президента, введення даних персональних санкцій "свідчить про невідворотність покарання для будь-яких фізичних або юридичних осіб, які мали, мають або будуть мати відношення до дій, пов'язаних із спробою анексії і тимчасової окупації українського Криму".

Порошенко подякував європейських союзників за солідарність і підтримку України у протидії російському агресору.

Нагадаємо, 18 червня Європейський Союз на рік продовжив санкції проти Росії за анексію Криму в 2014 році.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила про домовленості, досягнуті між лідерами країн G7 про готовність при необхідності прийняти рішення про введення нових обмежувальних заходів проти Росії.

Нагадаємо, санкції ЄС включають заборону на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя; інвестиції в Крим чи Севастополь; туристичні послуги в Криму і Севастополі; експорт певних товарів і технологій в Крим, зокрема, у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетики.

15 травня президент Росії Володимир Путін відкрив автомобільну частину мосту через Керченську протоку, що з'єднує анексований Крим і Краснодарський край РФ. В українському МЗС повідомили, що Україна буде працювати над розширенням національних і міжнародних санкцій щодо фізичних і юридичних осіб, причетних до незаконного будівництва мостового переходу через Керченську протоку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати