Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Вінниці прилетіли паломники-хасиди

18 вересня, 22:00

Вінницький аеропорт прийняв перший чартерний рейс із паломниками-хасидами, які приїхали в Україну, щоб відвідати святі місця та отримати благословення. Літак мав прилетіти о 16.30, але чартер затримався рівно на дві години. Більшість іудеїв, які прибули до Вінниці, вже сьогодні поїдуть в Умані, адже саме там покоїться святий Цадик Нахман. Євреї вважають, якщо зустріти іудейський Новий рік з молитвою біля його могили, то наступний рік буде щасливим і благодатним.

«Іудеї цього року відзначають 5778-ий Рош-ха-Шана, тобто Новий Рік, який розпочинається 21 вересня і закінчується 24 вересня, у суботу. Традиційно вони відвідують маленькі міста України, де моляться за великих праведників і просять у них благодаті на ввесь наступний рік, – пояснює головний рабин Вінниці Шауль Горовіц. – Вінниця має зручне розташування, адже звідси рукою подати до Меджибожа, Бердичева та Умані, які традиційно відвідують паломники. Тому паломники замовляють чартери саме до Вінницкього аеропорту».

Директора Вінницького аеропорту Ярослав Мазурець каже, що цьогорічна єврейська програма складається з 8 чартерних рейсів. Загалом до Вінниці прибуде щонайменше три тисяч прочан.

«Аеропорт працює у цілодобовому режимі. У ніч з 17 на 18 вересня ми приймали регулярний авіарейс з Тель-Авіву. А зараз – перший чартерний літак. Назад з Вінниці до Ізраїлю вилітають наші українські прочани, які завдяки хасидам, котрі фактично оплачують чартер, мають можливість відвідати святі місця за значно нижчими цінами – в обидва боки переліт коштує 180 доларів», – коментує Ярослав Мазурець.

Задля безпеки пасажирів на території аеропорту посилили заходи безпеки. Залучені також додаткові сили з прикордонної служби та патрульної поліції. У посиленому режимі працює увесь персонал летовища.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото авторки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати