Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Фінляндії обшукали дім журналістки, яка використала секретні матеріали військової розвідки

18 грудня, 11:44

В будинку журналістки видання Helsingin Sanomat Лаури Халмінен провели обшук. За інформацією поліції Фінляндії, його метою були підозри в освітленні секретної інформації, яка може загрожувати безпеці. Поліцейські вилучили мобільні телефони, комп'ютер і карти пам'яті, повідомляє Helsingin Sanomat.

Халмінен заявила, що поліція провела обшук без постанови суду. Головний редактор газети Helsingin Sanomat заявив, що подібний обшук проблематичний з точки зору захисту джерел і вільної роботи журналістів, передає Європейська правда.

"Обшук в будинку журналіста, та ще такий масштабний, - виняткове явище в Фінляндії", - написав він.

Видання також повідомило, що журналістка раніше в неділю розрубала сокирою жорсткий диск робочого комп'ютера з метою знищення інформації, яка зберігалася на ньому. Однак жорсткий диск задимився і Халмінен викликала пожежників. Разом з пожежниками прибули і поліцейські.

На комп'ютері Халмінен були збережені матеріали кількох журналістських проектів. За словами журналістки, знищивши жорсткий диск, вона хотіла забезпечити повний захист джерел. На диску нібито не було матеріалів, пов'язаних зі статтею про розвідку.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати