Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна зможе отримати членство в НАТО і з окупованими територіями, - РНБО

18 грудня, 20:43
Фото з архіву "Дня"

Київ зможе отримати членство в НАТО навіть за наявності окупованих територій, якщо країни Альянсу визнають, що приєднання України посилить його безпеку.

Таку думку висловив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко під час круглого столу "Україна - НАТО. Рік зближення та інтеграції. Плани, очікування та підсумки взаємодії", передає Укрінформ.

Зокрема, відповідаючи на за питання, чи можливе отримання Україною ПДЧ за умови, що держава матиме тимчасово окуповані території, Литвиненко сказав: "Поговорімо відверто: якщо буде політичне рішення, якщо в столицях Альянсу визнають, що вступ України в НАТО додасть безпеки в НАТО - це рішення буде".

Він додав, що ПДЧ є лише одним з форматів наближення України до НАТО. "Нам потрібен вступ у НАТО. Буде він називатися, цей план наближення, ПДЧ, чи буде він реалізовуватися через Річну національна програму, чи буде реалізовуватися як завгодно - нам потрібен результат",  - сказав заступник глави РНБО. 

У цьому зв'язку він наголосив, що інтеграція в НАТО, передусім, залежить від самої України. Зокрема, йдеться про досягнення взаємосумісності армій, посилення наших Збройних сил, реформування сектору безпеки і оборони, економічний розвиток, політичну реформу.

Голова представництва НАТО в Україні - директор Офісу зв'язку Александер Вінніков, говорячи про те, чи можливе членство України в НАТО за умови, що країна продовжуватиме мати тимчасово окуповані території, наголосив: "Пан Литвиненко сказав дуже добре. Зараз фокус - на реформах. Це має бути пріоритетом для України".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати