Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Перше засідання Священного Синоду ПЦУ відбудеться після інтронізації Митрополита Епіфанія

19 січня, 15:22
Фото: president.gov.ua

Перше засідання Священного Синоду Православної церкви України (ПЦУ) відбудеться після інтронізації глави ПЦУ митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, запланованої на 3 лютого.

"Ми готуємося до інтронізації. 3 лютого відбудеться інтронізація у Святій Софії Київській. Після цього відбудеться перше засідання Священного Синоду, де вже будуть остаточно узгоджені, затверджені та призначені відповідні посади або синодальні управління, які діятимуть у подальшому для розвитку нашої єдиної помісної православної церкви", - сказав глава ПЦУ митрополит Епіфаній журналістам у суботу в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на запитання про тенденції переходу громад Московського патріархату в ПЦУ, він наголосив: "Ми чуємо щодня, що ті чи інші громади поступово мирно приєднуються до єдиної Церкви. Ми не прагнемо до якихось протистоянь. Ми хочемо, щоб все відбувалося мирно, на добровільних засадах".

За його словами, наразі передусім повинні бути улагоджені всі юридичні питання на законодавчому рівні.

Дату інтронізації - 3 лютого - глава ПЦУ озвучив раніше, це день його народження.

Як повідомлялося, 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було створено Православну церкву України, очолив її митрополит Київський і всієї України Епіфаній (Думенко). 5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати