Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Аваков запропонував припинити охорону судів поліцією і Нацгвардією

19 лютого, 12:18
Фото з відкритих джерел

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що попросив скликати позачергове засідання Кабінету міністрів і планує внести на розгляд уряду питання про припинення охорони судів співробітниками Національної поліції і Національної гвардії. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"З ранку звернувся до прем'єр-міністра з проханням скликання позачергового засідання Кабміну. ​​Я не бачу, як в таких умовах поліцейські і гвардійські сили можуть виконувати невластиву для себе функцію охорони судів", - зазначив він.

Аваков пояснив, що відповідно до ст.160 закону України про судоустрій і статус суддів, відповідна охорона судів повинна вестися створеної спеціальною службою судової охорони.

"Створення цієї служби котрий рік саботується працівниками Державної судової адміністрації. Виділені державним бюджетом кошти незрозуміло як витрачаються", - зазначив міністр.

"В умовах, що склалися фактичного саботажу суддів і судової адміністрації, буду вносити проект постанови Кабміну про припинення функцій охорони судових установ з боку Нацполіціі і Нацгвардії. Нехай тепер охороняють себе самі, раз в перехідному періоді вважають вогнепальне поранення поліцейського дрібним провиною", - додав Аваков.

Нагадаємо, суд відпустив на поруки народних депутатів чоловіка, який 15 лютого відкрив вогонь у Солом'янського райсуду Києва, де розглядали справу міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати