Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МОЗ України просить СБ збільшити фінансування на закупівлю вакцин від COVID-19

19 жовтня, 15:37

Міністерство охорони здоров'я України звернулося до Світового банку з проханням збільшити суму коштів, які попередньо розглядаються для України з ціллю закупівлі вакцин, повідомляється на сайті відомства.

"Наразі в МОЗ є два пріоритетних напрями боротьби з COVID-19 з точки зору системи охорони здоров'я. Перший - забезпечення максимального тестування ПЛР-тестами. Тому, крім наших великих лабораторій, важливо розглянути можливість облаштування лабораторій на 200-250 ПЛР-тестів безпосередньо в лікарнях. Другий пріоритет - вакцина. Ми звернулися до Світового банку з проханням збільшити суму коштів, яку попередньо розглядали на виділення Україні для закупівлі вакцин", - наводить прес-служба слова міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Він висловив сподівання, що ці два напрями стануть основою нових стратегічних проектів між Міністерством охорони здоров'я та СБ.

У свою чергу директор представництва СБ у Білорусі, Молдові та Україні Аруп Банерджі пообіцяв "співпрацювати з командою міністерства, щоб забезпечити всі ресурси, необхідні для реалізації цих напрямів".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати