Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Єремєєв захотів відібрати Укртранснафту, Нафтогазу йому мало, - Корбан

20 березня, 11:14
Фото dv-gazeta.info

Заступник голови Дніпропетровської ОДА Генадій Корбан вважає, що «ротації» в керівництві ПАТ «Укртранснафта» відбулись в інтересах народного депутата, співвласника групи компаній WOG Ігоря Єремєєва.

На запитання «Дня», а що власне відбулось в офісі «Укртранснафти», куди він прибув разом з губернатором Дніпропетровської ОДА Ігорем Коломойським Корбан відповів: «Нічого особливого, Єремєєв просто захотів відібрати Укртранснафту. Нафтогазу йому вже мало».

Заступник голови Дніпропетровської ОДА розповів, що приїхав в офісі «Укртранснафти» просто як «допитлива людина». 

«Це - нещасна країна, - відповів Корбан «Дню» на запитання, що він як «просто допитлива людина» думає про те, що відбувається довкола Укртранснафти. Утім відмовився пояснити, що він хотів цим сказати, обмежившись коротким «це довга розмова». 

«Я далекий від цієї теми (Укртранснафти – Ред.).  Якісь інтереси. Хтось щось ділить. Хтось з кимось конкурує. Мені це не цікаво. Я лише хочу, щоб війна скоріше закінчилась», - сказав Корбан.

Натомість Ігор Коломойський вважає, що за ситуацією з "Укртранснафтою" стоїть інший депутат від БПП Ігор Кононенко. Про це він заявив журналістам, коли виходив з офісу Товариства, повідомляє  INSIDER. За словами Коломойського, Кононенко прислав озброєних людей з "Київської варти", які назвалися охороною нового директора Мірошника.

"Лазорко оберігає українське держмайно, щоб воно нікуди не пропало", - сказав олігарх, додав, що мова йде про 600 млн тонн нафти. Він називає ситуацію в "Укртранснафті" рейдерським захопленням підприємства "російськими диверсантами". Коломойський вважає, що новий директор Мірошник сам себе призначив.

"Я зараз їду в адміністрацію президента, будемо розбиратися", - сказав Коломойський.

Нагадаємо, 5 червня в Єдиному реєстрі судових рішень було опубліковано рішення Господарського суду Волинської області про визнання оператора нафтопроводів - держкомпанію «Укртранснафта» власником нафти вартістю 170 млн грн. На це паливо претендувала компанія депутата  Ігоря Єремеєва. Утім суд задовольнив позов "Укртранснафти", яка вимагала визнати недійсним договір купівлі-продажу 40 тис. кубічних метрів нафти між компаніями ВКФ "Інвест-VEZ" та "Тірас-Арс".

Спірна нафта міститься в законсервованому трубопроводі "Кременчук-Херсон", прокладеному до непрацюючого зараз Херсонського нафтопереробного заводу Єремеєва.

Ця історія призвела до конфлікту та інформаційної війни в ЗМІ між Коломойським та Єремеєвим.

Засновником і єдиним акціонером Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» є Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». До складу ПАТ «Укрнафта» входять філії: Магістральні нафтопроводи «Дружба», «Придніпровські магістральні нафтопроводи» та «Південні магістральні нафтопроводи».

Алла ДУБРОВИК-РОХОВА, «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати