Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Посли G7 закликали продовжити розслідування справи Шеремета і покарати винних

20 липня, 15:55
Фото Артема СЛІПАЧУКА, "День"

До роковин загибелі у Києві журналіста Павла Шеремета посли G7 виступили із заявою, у якій вони закликали українських правоохоронців до успішного розслідування та притягнення винних до відповідальності. Заява з’явилась на сайті посольства Італії в Києві.

«Сьогодні виповнюється рік з дня вбивства журналіста Павла Шеремета. З цієї нагоди Посли країн “Великої Сімки” наголошують на важливості продовження розслідування обставин його загибелі та притягнення винних до відповідальності. Ми продовжуємо підтримувати свободу ЗМІ в Україні та підкреслювати важливу роль незалежної та вільної преси», – йдеться у тексті звернення, опублікованого на сайті посольства.

10 травня цього року журналісти проекту «Слідство.Інфо» разом з представниками міжнародної мережі OCCRP презентували в Києві документальний фільм про вбивство Павла Шеремета. Автори фільму-розслідування «Вбивство Павла» заявляють, що їм вдалося викрити деталі, на які офіційне слідство не звернуло увагу, передає Радіо Свобода.

Раніше міжнародні правозахисні організації критикували хід слідства у справі про вбивство Шеремета і закликали владу України зробити все для встановлення винних у злочині. Речник МВС України Артем Шевченко заявив, що слідство не дозволяє оприлюднювати подробиць розслідування вбивства, щоб не зашкодити слідчим діям.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати