Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Одесі проведуть протест з вимогою відставки мера

20 вересня, 10:02
Протест під мерією Одеси, 16 вересня 2017 року / фото RL

Активісти Одеси проведуть протест з вимогою відставки мера Геннадія Труханова. Вимоги протестуючих стосуватимуться і депутатів, які 20 вересня збираються на сесію міськради. Акція під назвою «Корупція вбиває» проходитиме вранці під мерією на Думській площі, передає Радіо Свобода.

«Це мирне зібрання проти грубих порушень прав та свобод територіальної громади, численних нападів на активістів і журналістів, безвідповідальності посадовців міськради, що призвела до загибелі трьох дітей у пожежі 16 вересня в комунальному оздоровчому комплексі «Вікторія», – повідомили організатори.

Це не перший протест під мерією після трагедії у таборі «Вікторія», де в ніч на суботу вщент згорів недавно збудований дерев’яний корпус і загинули три дівчинки. В той же день городяни прийшли до мерії вимагати зустрічі з міським головою Геннадієм Трухановим. Спробам активістів зайти до будівлі перешкодили силовики, виникли сутички із застосуванням сльозогінного газу і світлошумових гранат. Мер Одеси тоді заявив про «можливу спланованість» акцій.

На час проведення службового розслідування обставин пожежі у «Вікторії» міський голова Одеси усунув з посад начальників трьох міських управлінь – капітального будівництва (Борис Панов), архітектурно-будівельного контролю (Олександр Авдєєв), освіти (Олена Буйневич). Остання чиновниця подала прохання про відставку ще в день трагедії. Заяву про звільнення написала і віце-мер з гуманітарних питань Зінаїда Цвірінько, її відставку депутати мають розглянути на сьогоднішній сесії.

Нагадаємо, суд Одеси заарештував на 60 днів співробітницю табору "Вікторія".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати