Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Патріарху Варфоломію після літургії на Свято Богоявлення українки подарували коровай

21 січня, 15:20
Фото: AP

У м. Тірільє у Туреччині на Свято Богоявлення відбулася Божественна літургія, яку служив Вселенський Патріарх Варфоломій.

Після літургії парафіяни м.Бурси подарували Його Всесвятості коровай, повідомляється на сторінці Генерального консульства України в Стамбулі у Facebook.

«Після Божественної Літургії у м.Тірільє, яку служив Вселенський Патріарх Варфоломій, українки з Бурси подарували Його Всесвятості коровай», - йдеться у повідомленні.

На сторінці Генконсульства зазначається, що 19 січня за участі української громади і дипломатів у Тірільє відбулася літургія, яку служив Варфоломій, і під час літургії звучала молитва українською мовою.

«Звучить молитва українською мовою, в душі ми молимося за Україну, за мир на нашій землі. У святковий день Хрещення Господнього працівники Генерального консульства в Стамбулі та українська громада взяли участь у Божественній Літургії з нагоди Свята Богоявлення, яку у м.Тірільє служив Вселенський Патріарх Варфоломій», - йдеться у повідомленні.

Віряни також могли спостегірати за цікавою традицією кидання хреста у воду. «Кидання хреста у воду у м.Тірільє на Свято Богоявлення Господнього.  Цікава традиція, яка зібрала сьогодні на набережній містечка чимало вірян і просто небайдужих», - йдеться у повідомленні Генконсульства.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати