Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США і Філіппіни посилять обмін розвідувальною інформацією для боротьби з тероризмом

21 травня, 10:42

Філіппіни і США домовилися докладати спільні зусилля по боротьбі з тероризмом і насильницьким екстремізмом, посиливши обмін розвідувальною інформацією.

Про це повідомило у неділю Міністерство зовнішніх справ Філіппін, передає агентство Xinhua.

Як заявили у відомстві, угода була досягнута під час недавньої зустрічі в Гонолулу між главою Тихоокеанського командування ВС США адміралом Гаррі Харрісом і філіппінською делегацією на чолі з міністром оборони Дельфіном Лорензаной, міністром закордонних справ Аланом Пітером Кайетано і виконавчим секретарем Сальвадором Медіалдеа.

Про зустріч також повідомило  Тихоокеанське командування ВС США на офіційній сторінці у Twitter.

"Лідери зустрілися напередодні майбутньої зміни командування Тихоокеанського Командування Збройних сил США , підтвердивши зобов'язання перед спільними інтересами наших країн," - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що торони дійшли згоди щодо необхідності більш тісно співпрацювати в сфері боротьби з тероризмом і насильницьким екстремізмом, в тому числі шляхом обміну інформацією, йдеться в заяві МЗС Філіппін.

Гаррі Харріс високо оцінив зусилля Філіппін по звільненню міста Мараві від ісламських екстремістів, які напали на нього в минулому травні.

Як заявив МЗС Філіппін, Вашингтон і Маніла підтвердили тверду рішучість підтримувати міцний альянс, заснований на спільних цінностях та інтересах, історичні зв'язки і Договорі про взаємну оборону від 1951 року.

Делегація Філіппін також обговорила з Гаррі Харрісом регіональні проблеми.

Сторони погодилися, що їхній альянс як і раніше важливий для стабільності і розвитку регіону, йдеться в заяві МЗС.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати