Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Макрон закликає розробити "конвенцію ЄС" для протидії впливу РФ та США

21 травня, 10:11
Фото: Reuters

Емманюель Макрон закликає розробити "основоположну європейську конвенцію" на найближчі п'ять років після виборів до Європарламенту.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Європа не може собі дозволити розкіш бездіяльності, заявив президент Франції Емманюель Макрон в інтерв'ю 40 регіональним французьким виданням, опублікованому у вівторок, 21 травня.

"Або ми вирішимо розділитися і станемо майданчиком, на якій китайці, росіяни і американці зможуть впливати і вести свою гру, або ми вирішимо відновити контроль і бути суверенними", - заявив Макрон напередодні виборів до Європарламенту.

Росіяни і американці "ніколи ще так нав'язливо" не фінансували партії правого спрямування, зазначив Макрон. При цьому він згадав ймовірні зв'язки екс-радника Трампа Стівена Беннон з правими популістами у Франції.

Макрон назвав майбутні вибори до Європарламенту найважливішими з 1979 року, вказавши на "екзистенційні загрози Євросоюзу". Президент Франції закликав після виборів ухвалити "основоположну європейську конвенцію". Він пропонує сільським головам держав і урядів, новим представникам виконавчої та законодавчої влади разом з громадянами розробити європейську стратегію на найближчі п'ять років.

Одночасно Макрон заявив, що відносини Німеччини та Франції знову вирівнялися. Президент Франції зазначив взаємоповагу і продуктивну спільну роботу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати