Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні набув чинності закон про питне водопостачання

21 червня, 10:02
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

В Україні набув чинності закон №2047-VIII "Про питну воду та питне водопостачання". Вчора документ опублікували в офіційному виданні "Голос України".

Закон спрямовано на удосконалення законодавства у сфері питного водопостачання та водовідведення, врегулювання відносин, пов’язаних з виробництвом, транспортуванням та постачанням питної води, відведенням, транспортуванням та очищенням стічних вод.

Очікується, що втілення документа створить умови для забезпечення стабільного рівня обслуговування населення питною водою нормативної якості, поліпшення якості надаваних послуг, надійності функціонування систем водопостачання та водовідведення, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Документ, зокрема, визначає повноваження органів влади щодо затвердження правил приймання стічних вод до систем централізованого водовідведення на загальнодержавному та місцевому рівнях.

Нагадаємо, сьогодні закон, який скасовує можливість перерахунку терміну тюремного ув'язнення за "законом Савченко" (закон про зарахування 1 дня попереднього ув'язнення як 2 днів в термін основного покарання), вступив в силу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати