Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Офіс президента анонсував теми переговорів Байдена та Зеленського

21 липня, 22:43
Фото Reuters

Незабаром керівник Офісу президента України та глава МЗС відвідають Вашингтон з метою обговорення змістового наповнення візиту Зеленського до США.

Пропозиція Білого дому щодо проведення візиту президента Зеленського до Вашингтона 30 серпня є важливим кроком з реалізації домовленостей, досягнутих під час червневої телефонної розмови лідерів України та США, пише пресслужба ОП.

Зазначається, що на порядку денному переговорів насамперед безпекові питання: протидія тривалій агресії Російської Федерації проти України, погіршення ситуації в Чорноморському регіоні та на Донбасі, деокупація Криму, посилення енергетичної безпеки нашої держави та Європи загалом, військова та військово-оборонна взаємодія між Україною та Сполученими Штатами. Буде продовжено обговорення проєкту «Північний потік – 2» як безпекового виклику для нашої країни та регіону.

Також в ОП очікують на конкретні домовленості щодо поглиблення відносин стратегічного партнерства між державами в усіх пріоритетних напрямах взаємодії та узгодження амбітного пакету спільних проектів та ініціатив у сферах безпеки й оборони, торгівлі, інвестицій, енергетики, клімату, сільського господарства, інфраструктури та цифрової трансформації.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати