Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В ООН проходить Молодіжний кліматичний саміт

21 вересня, 19:17
Фото Укрінформ

У штаб-квартирі ООН 21 вересня розпочався Молодіжний кліматичний саміт, який ставить за мету пошук рішень задля боротьби із кліматичною кризою.

У заході беруть участь понад 500 представників, зокрема й українська активістка, повідомляє Укрінформ.

“Молодіжний кліматичний саміт ООН – це платформа боротьби з кліматичною кризою, на якій молоді лідери можуть презентувати свої рішення в ООН, аби залучити ключових осіб, які ухвалюють рішення, до найважливішої теми нашого часу”, – повідомляють в ООН.

У заході беруть участь також Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен та інші високопосадовці.

“Хочу подякувати ООН та Генеральному секретареві Антоніу Гутеррешу за організацію цієї події та запрошення стількох молодих лідерів. Вчора мільйони людей у всьому світі протестували і вимагали дій, особливо молодь. Ми показали, що ми об’єднані та нас не спинити”, – заявила на відкритті саміту 16-річна шведська активістка Грета Тунберг.

Українка Іріс Дель Соль, яка створила спільноту “Фрі Свидовець” аби боротися з забудовою карпатського гірського масиву Свидовець, також виступатиме 21 вересня в одному з сегментів саміту.

Увечері молоді активісти зустрінуться з лідерами держав, які вже прибули для участі у Генасамблеї ООН.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати