Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Китаї створять найменший у світі атомний реактор

21 жовтня, 15:45
Фото Reuters

Китай розробляє найменшу в світі атомну електростанцію, яка могла б піти в експлуатацію протягом 5 років.

Крихітна електростанція розміститься всередині вантажного контейнера і може генерувати 10 мегават тепла. Цього достатньо для живлення 50 тисяч домогосподарств, передає Еспресо.TV.

Реактор зі свинцевим охолодженням потенційно може працювати протягом багатьох років або навіть десятиліть без необхідності заправлятися в цей період.

Дослідження проводиться в Китайській академії наук Інституту технології безпеки атомної енергетики і в даний час частково фінансується за рахунок армії Китаю

"Частка нашого фінансування надійшла від військових, але ми сподіваємося, - і це наша кінцева мета - що від цієї технології, кінець кінцем виграють цивільні користувачі", - говорить професор Хуань Куниінг, вчений-ядерник, який бере участь у дослідженні.

Крихітна електростанція, яку називають портативною ядерною акумуляторною батареєю буде мати розміри 6,1х2,6 метра. Реактор цієї станції, охолоджуваний розплавленим свинцем, може бути розташований на одному з островів у Південно-Китайському морі. А вироблювана ним енергія буде використовуватися для забезпечення роботи установки для опріснення води.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати