Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ізраїльська влада розширює програму розбудови поселень у Східному Єрусалимі

22 січня, 14:02
Фото Reuters

Ізраїль у неділю, 22 січня, повідомив про надання дозволів на спорудження 566 помешкань у Східному Єрусалимі, повідомляє агентство Reuters. Їх зводитимуть в трьох ізраїльських поселеннях.

З відповідною заявою виступив на одному з радіоканалів Ізраїлю представник місцевої влади Мейр Тургеман, відповідальний за архітектуру та планування в місті.

За його словами, видачу дозволів відтягували до завершення роботи адміністрації Барака Обами, передає агентство AFP. Колишній президент США та його команда різко критикували позицію Ізраїлю щодо програми поселень в населеному палестинцями Східному Єрусалимі та на Західному березі річки Йордан.

На сьогодні понад 200 тисяч єврейських поселенців мешкають у зайнятій Ізраїлем в 1967 році східній частині Єрусалима. Ще близько 430 тисяч єврейських поселенців мешкають на Західному березі річки Йордан.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху проігнорував конференцію в Парижі з врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту і назвав її "марною затією", яка віддаляє мир з палестинцями.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати