Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Миколаївці утворили "живий ланцюг" єдності і герб України

22 січня, 21:11

У неділю, 22 січня, в центрі Миколаєва городяни і гості міста зібралися разом для того, щоб згадати історію незалежності України і соборності країни.

Патріотичні миколаївці в рамках флешмобів створили «живий ланцюг» і вишикувалися у формі герба на честь Дня Соборності України.

До жителів міста приєдналися народні депутати України та представники обласної влади. Орієнтовно 50 осіб з українською символікою взяли участь у флешмобах.

Корінний миколаївець Андрій розповів, що ще не пропустив жодного святкування Дня Соборності: «Чудово, коли ми всі разом об'єднуємося − беремося за руки, хором співаємо гімн, переймаємося кожним його рядком, робимо фото з символікою. У ці хвилини я відчуваю, що ми сильні, коли разом віримо в нашу країну. Згоден, банальність, але це і є наш дух, наша віра. Якщо ми не будемо вірити у свою ж силу, марно вірити в Україну, ніхто крім нас не зробить її перспективною».

Мати двох дітей Світлана поділилася деякими сімейними традиціями: «Мої доньки Лана і Аліна (по 8 років) іноді дивують мене своїми зусиллями «робити все по-українськи» − хоч і погано знають українську мову, намагаються спілкуватися нею, вчать її самостійно; вибирають жовто-синій одяг; два роки тому пообіцяли один одному відвідувати всі виставки і презентації тільки українських художників, письменників; у кожне подібне свято ми ходимо гуляти в наші парки і обов'язково купуємо якийсь український вінок-обруч або вишиванку. Їхній настрій вражає. На питання, чи хочуть вони в майбутньому виїхати за кордон, відповідають з обуренням: «Мам, ну що за питання? Ні, звичайно».

Нагадаємо, що саме в цей день в 1919 році був проголошений Акт возз'єднання Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) в єдину державу.

Алевтина ДОБРОВОЛЬСЬКА, Миколаїв. Фото Юрія КОШКОВСКОГО

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати