Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

WADA призупинило ліцензію антидопінгової лабораторії в Москві

22 січня, 22:17
Фото Reuters

Всесвітнє антидопінгове агентство оголосило про призупинення ліцензії для Національної антидопінгової лабораторії в Москві. Підставою став попередній висновок WADA про недотримання Росією антидопінгових правил.

Про це повідомляється на офіційному сайті організації, передає hromadske.

Зазначається, що відтепер Московська лабораторія не зможе проводити аналіз зразків крові спортсменів на допінг — без цього вони не допускатимуться до міжнародних змагань. Рішення WADA діятиме до винесення остаточного рішення незалежного Дисциплінарного комітету організації.

Нагадаємо:

5 грудня 2017 року російську збірну відсторонили від участі в Олімпійських іграх 2018 року в Південній Кореї через допінг-скандал.
Повідомлялось, що близько 300 російських спортсменів підозрюють у вживанні допінгу.
У червні 2019 року стало відомо, що Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) планує відкрити більше сотні справ щодо російських спортсменів, яких підозрюють у використанні допінгу на Олімпіаді у Сочі.
9 грудня 2019 року Виконавчий комітет Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) на чотири роки позбавив Росію права брати участь у великих міжнародних турнірах, включно з Олімпіадами й чемпіонатами світу.
Такі санкції проти Росії пов’язані з тим, що після часткового відновлення статусу російського антидопінгового агентства РФ мала передати WADA дані Московської антидопінгової лабораторії з пробами російських спортсменів — Російська антидопінгова агенція (РУСАДА) зробила це, але експерти WADA виявили, що хтось несанкціоновано вніс серйозні зміни у неї. Доступ до неї був лише у вищих спортивних посадовців РФ.
27 грудня РУСАДА надіслала до Всесвітнього антидопінгового агентства лист, у якому повідомила про незгоду з рішенням WADA про відсторонення російських спортсменів від Олімпіади та чемпіонатів світу на чотири роки.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати