Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ізраїль вперше застосував американські винищувачі п’ятого покоління F-35

22 травня, 14:34
Фото: airforcemag.com

Ізраїль завдавав ударів по цілях на Близькому Сході, використовуючи американські винищувачі п’ятого покоління F-35. Згідно із заявою ізраїльських військових, це перше бойове застосування винищувачів, передає Громадське радіо.

За словами головнокомандувача Військово-повітряних сил Ізраїлю Амікама Норкіна, винищувачі п’ятого покоління вже здійснюють польоти і беруть участь в бойових місіях.

«Ми стали першими у світі, хто використав F-35 в оперативній діяльності», — зазначив Норкін. Він додав, що F-35 використовувалися двічі. Крім того, за його словами, раніше по Голанських висотах, які контролює Ізраїль, були випущені 32 іранські ракети, чотири з них були перехоплені, а решта впали не на ізраїльській території.

«В ході нашої операції у відповідь, було випущено понад 100 ракет земля-повітря», — заявив головком ВПС.

Нагадаємо, Ізраїль був першою країною, якій США поставили F-35 (вони отримали назву F-35I Adir). Перші два літаки з 50 замовлених були передані Ізраїлю у 2016 році.

Зараз Військово-повітряні сили Ізраїлю мають дев’ять таких винищувачів. Винищувачі F-35 розробила компанія Lockheed Martin. Вони здатні заходити на територію противника непоміченими, а також обходити сучасні системи протиракетної оборони, як, наприклад, С-300, які має Іран, пише JPost. Видання також опублікувало фото винищувача F-35.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати