Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові в день сонцестояння виступило близько сотні музичних гуртів

22 червня, 11:01
Фото надані автором статті

Учора, 21 черня, в день літнього сонцестояння у Львові пройшло Свято музики. Це дійство у місті проходить вже вшосте і покликане відзначити Всесвітній день музики, який святкують саме цього дня. Особливістю свята є те, що усі виступи є безкоштовними для глядачів і неприбутковими для організаторів та виконавців.

Цього року у Святі музики взяло участь близько сотні музичних гуртів, професійних музикантів та аматорів. Вони виступили у 40 різних локаціях Львова. При чому, ці локації були досить несподіваними для глядачів. Адже якщо виступами на вулицях, у парках чи скверах, кав'ярнях та клубах глядачів не здивуєш, то почути виступ музикантів у бібліотеці, музеї чи зупинці було справжньою несподіванкою. Крім того, під час своїх виступів музиканти часто імпровізували та створювали збірні колективи, поєднуючи різні музичні інструменти.

Світовий день музики (Fête de la Musique) започаткували у Франції в 1982 році. Його основною метою є сприяти демократизації музики, щоб творення вільної музики відбувалося у найрізноманітніших місцях. В цей день найбільше вітаються спонтанні виступи музикантів на вулицях чи інших відкритих просторах. Зараз його відзначають у 340 містах понад 100 країн світу. Варто зазначити, що Львів нанесений на французьку всесвітню карту міст-учасників Світового дня музики.

Павло Паламарчук, Львів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати