Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Арабські країни вручили Катару список вимог для зняття ембарго

23 червня, 12:41
Фото Reuters

Представники Кувейту передали Катару низку вимог від арабських країн, які оголосили йому ембарго. У разі їхнього виконання ембарго буде знято, а дипломатичні відносини – відновлені, передає DW.

Список складається з 13 пунктів і передбачає припинення зв'язків Катару з "Братами мусульманами", "Аль-Каїдою", "Ісламською державою", "Хезболлою" та іншими радикальними групами і фінансування терористичних організацій.

Крім того, Саудівська Аравія, Бахрейн, Об'єднані Арабські Емірати та Єгипет вимагають від Катару не визнавати своїми підданими підданих та громадян цих держав і видати тих, кого в цих країнах розшукують за тероризм.

Від Дохи вимагають розірвати дипломатичні відносини з Іраном і вислати з країни всіх представників "Корпусу вартових ісламської революції". Дозволяється зберегти лише ті торговельні відносини з Тегераном, які не суперечать американським санкціям.

Окрім того, Катар змушують також закрити англомовний канал "Аль-Джазіра" і виплатити невизначену суму компенсацій. На виконання вимог Катару дали 10 днів.

Нагадаємо, дев’ять країн розірвали дипломатичні відносини з Катаром, звинувативши його у підтримці тероризму.

Більше про конфлікт читайте у статті "Дня". Посол України в Катарі розповів про можливий розвиток подій у Перській затоці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати