Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Вінниці з усіх районів області привезли короваї, щоб передати їх бійцям в зону АТО

23 серпня, 21:35

Сьогодні, 23 серпня, в переддень Дня незалежності України, у Вінниці відбувся традиційний обласний фестиваль «Скарби Поділля». Кожен район області представив найколоритніше село із найсамобутнішими митцями – майстрами вишивки і лозоплетіння, гончарями і ковалями, ткалями і вправними кулінарками. Та особливістю цьогорічного дійства стало те, що окрім дивовижних рукотворні скарбів з різних міст і сіл Вінниччини, до обласного центру привезли майже сотню короваїв. Після завершення виставки їх передали волонтерам, які вже вирушили в дорогу, щоб доставити святкову домашню випічку українським захисникам на передову.

«Фестиваль «Скарби Поділля» цього року проводиться вже вдесяте, тобто він ювілейний. Кожен район привіз до Вінниці роботи своїх митців, яких знають і шанують, тому що вони творять самобутній портрет свого краю. На виставці представлені вишиті рушники і сорочки, ткані килими і верета, гончарні та різьблені роботи, лозо та рогозо плетіння, тобто кожен район презентував те мистецтво і ремесло, яке виділяє його з-поміж інших, – розповідає завідуюча відділом народної творчості та аматорського мистецтва Вінницького обласного центру народної творчості Любов Гричанюк. – Але особливе місце в експозиції займають обрядові дідухи та короваї. Їх приготували для наших захисників, котрі зараз воюють в зоні АТО, коровайниці з усієї області. З кожного району привезли щонайменше по три короваї. Усі вони будуть доставлені воїнам АТО. А дідухи, які також представлені в експозиції, ми презентуємо у фойє Вінницької ОДА, щоб це розмаїття обжинків могли побачити якомога більше вінничан».

У рамках фестивалю відбувся також концерт «Молодь – це майбутнє України», під час якого виступали творчі колективи та юні виконавці з різних куточків області.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото авторки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати