Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Тернопільщину прибули 25 вчителів з Луганщини переймати досвід національного виховання

23 жовтня, 21:49

25 вчителів із Луганщини перебувають на Тернопільщині в рамках проекту “Змінимо країну разом”. Його ініціювали голови Луганської, Львівської й Тернопільської обласних державних адміністрацій. Відтак 50 педагогів Луганщини упродовж місяця перебуватимуть у Західній Україні, а вчителі Тернопільської і Львівської областей працюватимуть на Луганщині.

До Тернополя делегація вчителів із Луганської області вже прибула, а повернеться додому – 17 листопада. Це вчителі української мови та літератури, англійської мови, початкових класів та історії.

“Я приїхала із селища Марківка. Це Марківський район – невеличкий аграрний край. Ми дуже раді, що потрапили до вас і маємо змогу подивитися іншу територію нашої країни. Наші діти написали для вас листи, в яких залишили домашні адреси і дуже сподіваються на те, що між ними, учнями, зав’яжеться дружба. Що між вчителями зав’яжеться дружба – я впевнена на сто відсотків. Бо в нас одна мета, ми навчаємо дітей. Я вчитель української мови й літератури. Думаю, ми порозуміємося. Сподіваюся, наша дружба стане тісніша, не тільки між дорослими, а й між дітьми. І колись ми обміняємося навіть класами”, – розповідає Оксана Кудінова.

Мета проекту “Змінимо країну разом” – професійно-педагогічний та культурний обмін досвідом. До нього залучені вчителі всіх районів трьох областей. Вчителі з Луганщини проживатимуть та перейматимуть досвід в одній зі шкіл районів Тернопільщини.

“Проектом охоплені всі райони і міста обласного значення, крім міста Тернополя. Всі райони беруть участь у цьому проекті і міста обласного значення – це Чортків, Кременець, Бережани, – розповідає начальник управління освіти і науки Тернопільської облдержадміністрації Ольга Хома, – “Вчителі з Луганщини хочуть почерпнути наші звичаї і традиції. Їх цікавить національно-патріотичне виховання, яке поширене на Заході України, і яке може бути прикладом того, як повинні виховуватися діти. З Тернопільщини відбуло 18 вчителів, які проведуть тридцять днів на території Луганської області. Я впевнена, що наші педагогічні працівники здобудуть досвід з того, наскільки важко працювати на територіях в зоні АТО. Що стосується побуту вчителів, які перебувають у нас, думаю, вони із задоволенням побувають у наших містечках, де багато архітектурних пам’яток, побувають у релігійних місцях. Проживання кожен район організував по своєму. Одні вчителі з Луганщини проживають в готелях, інші – у сім’ях педагогічних працівників. Думаю, що умови будуть у всіх комфортні”.

Проект “Змінимо країну разом” матиме продовження. Надалі відбуватиметься управлінський обмін досвідом – делегаціями на рівні заступників управлінь з навчально-виховної роботи, начальників відділів освіти та директорів навчальних закладів.

Тамта ҐУҐУШВІЛІ, Тернопіль 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати