Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Червоному Хресті заявили, що гуманітарні організації поодинці не впораються з кризою в Афганістані

23 жовтня, 14:25
Фото: Reuters

Червоний Хрест закликав міжнародне співтовариство взаємодіяти з новим урядом Афганістану з «Талібану», оскільки групи допомоги поодинці не зможуть запобігти гуманітарній кризі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Афганістан занурився в кризу через раптове припинення іноземної допомоги на мільярди доларів після краху підтримуваного Заходом уряду і повернення до влади Талібану в серпні.

Генеральний директор Роберт Мардіні сказав, що з тих пір Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) активізував свої зусилля в країні, в той час як інші організації також активізувалися. Однак «гуманітарні організації, об'єднавши свої сили, можуть зробити тільки певну кількість речей. Вони можуть запропонувати тимчасові рішення», - зазначив Мардіні.

На думку гендиректора МКК, підтримка з боку міжнародного співтовариства, яке до сих пір проявляло обережний підхід до взаємодії з талібами, має вирішальне значення для надання основних послуг.

У четвер Організація Об'єднаних Націй оголосила про створення фонду для надання фінансової допомоги готівкою безпосередньо афганцям, що, за словами Мардіні, вирішить проблему протягом трьох місяців.

«Афганістан - це комплексна криза, яка посилюється з кожним днем», - сказав він, пославшись на десятиліття конфлікту, що поглиблюється наслідками зміни клімату та пандемії COVID-19.

Мардіні сказав, що 30% з 39 мільйонів населення Афганістану страждають від серйозного недоїдання і що 18 мільйонів людей в країні потребують гуманітарної допомоги або захисту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати