Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Президент обговорив з Генсеком ООН звільнення політв’язнів РФ та демілітаризацію Криму

24 січня, 09:30
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко та генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш обговорили під час зустрічі в Давосі звільнення Росією військовополонених українських моряків, розміщення миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі, забезпечення вільного судноплавства в Керченській протоці, надання гуманітарної допомоги переселенцям, демілітаризацію Криму та звільнення українських заручників.

Про це повідомила прес-служба президента України на офіційному сайті.

"Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення РФ українських моряків, суден і забезпечення вільного судноплавства в Керченській протоці відповідно до міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Також П.Порошенко й А.Гуттеріш обговорили розвиток подій на тимчасово окупованих територіях України та перспективи розгортання повноцінної багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі.

Генсек ООН підтвердив готовність продовжити вживати заходів із надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також потерпілому цивільному населенню Донбасу.

П.Порошенко й А.Гутерріш обговорили шляхи забезпечення виконання відповідних резолюцій ГА ООН щодо ситуації з правами людини в Криму, а також демілітаризації півострова.

"Президент України та генеральний секретар ООН детально зупинилися також на питаннях звільнення українських заручників, яких незаконно утримують у РФ, і забезпечення постійного моніторингу відповідними міжнародними механізмами ситуації з правами людини в Криму", - повідомляє прес-служба.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати