Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У НАТО високо оцінюють зусилля України у проведенні оборонної реформи

24 березня, 13:32
Фото: mil.gov.ua

Заступник директора Офісу зв'язку НАТО в Україні Марк Опгенорт вважає, що у 2016 році були створені всі необхідні умови для проведення оборонної реформи та зроблено багато для зміцнення Збройних сил України.

Про це він заявив у ході конференції "Актуальні проблеми проведення оборонної реформи в Україні" в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У 2016 році були створені всі необхідні умови для проведення оборонної реформи, було багато зроблено для зміцнення Збройних сил. Зусилля були сконцентровані на створенні нових бригад, батальйонів, поліпшення тактичного взаємодії з іншими формуваннями, вдосконаленні архітектури командування", - сказав він.

Опгенорт нагадав, що завдяки підвищенню зарплат близько 70 тисяч українців підписали контракт на проходження військової служби, в результаті чого кількість професійних військових значно зросла.

"Попри АТО, яке триває, було посилено участь у навчаннях з силами союзників - як на національній території, так і за кордоном. Україна брала участь у 10-ти масштабних багатонаціональних та 28-ми командно-штабних навчаннях", - підкреслив він.

Представник Альянсу окремо відзначив прогрес у розвитку таких напрямків, як цивільно-військове співробітництво, стратегічна комунікація, Сили спеціальних операцій.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати