Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Велика Британія непохитна в підтримці суверенітету України

24 квітня, 11:38
Фото: Gustavo Valiente / ZUMA / Global Look Press
Сполучене Королівство непохитне у підтримці суверенітету України, відновлення її територіальної цілісності й нарощування можливостей Збройних сил.
 
Про це Державний секретар з питань оборони Великої Британії Бен Воллес запевнив міністра оборони України Андрія Тарана під час телефонної розмови 23 квітня, повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.
 
"Очільниками оборонних відомств підтверджено стратегічний характер партнерства, обговорено необхідність корегування в умовах пандемії ключових заходів двостороннього співробітництва", - зазначається у повідомленні.
 
Андрій Таран наголосив на незворотності забезпечення конституційно закріпленого стратегічного курсу на європейську та євроатлантичну інтеграцію через досягнення конкретних результатів послідовної оборонної реформи та впровадження стандартів НАТО.
 
Також він ознайомив свого колегу з поточною воєнно-політичною ситуацією в Україні та навколо її кордонів, зокрема у районі проведення операції Об’єднаних сил.
 
Бен Уоллес у свою чергу запевнив Андрія Тарана у "непохитності підтримки суверенітету України, відновлення її територіальної цілісності та нарощування спроможностей Збройних Сил". Він також наголосив, що чітка позиція британського Уряду щодо засудження агресії Російської Федерації проти України залишиться незмінною.
 
Окремо було доведено інформацію стосовно діяльності Міністерства оборони та Збройних Сил України в контексті запобігання поширенню в Україні гострої респіраторної хвороби, пов’язаної з коронавірусною інфекцією COVID-19.
 
Сторони домовилися продовжити активний діалог на рівні глав оборонних відомств та їхніх заступників, а також організувати у цьому році взаємні візити до Великої Британії та України відповідно.
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати