Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Британії підвищили рівень терористичної загрози до критичного

24 травня, 09:46
Фото Reuters

Британська влада підвищила рівень терористичної загрози до максимального, «критичного» рівня. Це означає, що влада вважає, що новий теракт може бути здійснений найближчим часом, передає Голос Америки.

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей оголосила у вівторок, що на допомогу збройним поліцейським прийдуть військові. Мей звернулася до країни на наступний день, після того як смертник підірвав себе на концерті Аріани Грандне в Манчестері.

В результаті вибуху 22 людини загинули, близько 60 отримали поранення. Глава уряду зазначила, що військові будуть працювати разом з поліцією на «великих заходах», включаючи футбольні матчі та концерти.

Вона повідомила, що рівень терористичної загрози в країні підвищений з «серйозного» до «критичного», що означає, що, на думку влади, назріває новий теракт.

Мей допустила, що відповідальність за вибух в Манчестері в понеділок несе «широка група людей», і британська поліція в терміновому порядку намагається перевірити цю версію.

Поліція встановила особу смертника, яким виявився 22-річний Салман Абеді. Однак влада не оприлюднили ніякої іншої інформації про нього.

Угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за вибух, але ні британська, ні американська розвідка не підтвердили це.

Поліція провела рейд в житловому районі Манчестера і зробила контрольований вибух в будинку в Феллоуфілде - манчестерському передмісті, де проживають представники різних рас.

Крім того, влада заарештувала в Манчестері 23-річного чоловіка, але не повідомила, яким чином він міг бути пов'язаний з вибухом.

Смертник підірвав себе в холі незабаром після закінчення концерту американської поп-зірки Аріани Гранде.

За словами Мей, смертник спеціально вибрав «час і місце, щоб влаштувати максимально можливе кровопролиття, вбити і покалічити людей без розбору».

Нагадаємо, поліція Британії назвала ім'я підозрюваного в теракті на Манчестері 22 травня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати