Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Армійські спортсмени здобули три медалі на Європейських Іграх у Мінську

24 червня, 15:07
Фото: noc-ukr.org

Українські армійські спортсмени здобули три медалі на Європейських Іграх-2019 у Мінську - «золото» та 2 «срібла».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України на офіційній сторінці у  Facebook.

Золоту нагороду здобула команда легкоатлетів, до складу якої входить старшина Анна Рижикова у змішаній естафеті 4х400 м з результатом 3.17,31 с.

Віце-чемпіоном у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів став старший лейтенант ЗС України Олег Омельчук, а разом з цим здобув ліцензію на Олімпійські ігри у Токіо-2020.

Ще одну срібну нагороду завоювала працівник ЗС України Анна Плотіцина у бігу на 100 м з бар'єрами.

Срібна призерка ІІ Євроейськихй ігор з бігу на 100 метрів з бар’єрами Анна Плотіцина прокоментувала свій виступ:

«Перш за все, хотіла би відзначити дуже високимй рівень організації змагань. Дійсно, неймовірно приємно брати участь у подібних стартах, на яких ти маєш усі умови задля того, щоб показати гарний результат», - наголосила спортсменка, передає НОК України у Facebook.

«Щодо сьогоднішнього виступу, то можу сказати, що взагалі легка атлетика – це індивідуальний вид спорту, тут кожен сам за себе. Однак з новою системою змагань, введених на ІІ Європейських іграх, відношення дещо інше. Якщо зазвичай під час старту ти думаєш тільки про свій результат, тільки про себе, то тут відчуваєш велику відповідальність за результат всієї команди. Під час забігу ти не маєш шансу десь подумати, ти повинен лише відпрацьовувати на 100%, тому що за спиною колеги по команді й на кону – важливі очки загальнокомандного рейтингу. Дуже рада, що мені вдалося сьогодні здобути медаль й принести в скарбничку нашої збірної важливі бали», - додала Анна.

Автори другого «золота» української команди з легкої атлетики, наша спритна четвірка у складі Євгена Гуцола, Ольги Ляхової, Олексія Позднякова і Яни Качур поділилася враженнями від свого виступу в Мінську-2019 у новій програмі змагань – «шведській» (комбінованій) естафеті 800х600х400х200, повідомляє прес-служба НОК.

"У цій естафеті особливе все, це новий вид з різними дистанціями, ноу-хау, бо ніхто раніше таку естафету не біг. Тому нам, звісно, було незвично.Це були командні змагання, і оскільки до нас виступала команда і вже здобула високий результат, нам було простіше стартувати. Можна сказати, команда нам допомогла", – зізналися чемпіони.

Також золотий естафетний квартет розповів про те, наскільки важливим для них був старт на ІІ Європейських іграх у Мінську.

"Ми приїхали сильним складом, дуже хотілося добре себе зарекомендувати. Це як міні Олімпійські ігри, тільки в межах континенту. Це маленька сходинка до Ігор у Токіо. Ми спробували себе у новому виді і у нас вийшло. Продовжуватимемо далі".

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати