Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порошенко закликав РФ припинити агресію під час розмови "нормандської четвірки"

24 липня, 15:49
Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у "нормандському форматі" з президентом Франції Еммануелем Макроном, Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним.

Про це повідомляє адміністрація глави держави.

Порошенко назвав останні дні липня одними з найкривавіших у 2017 році і закликав Росію негайно припинити агресивні дії і постачання зброї на окуповані території.

Розмова тривала дві години. Співрозмовники заслухали доповідь Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана та його заступника Александра Хуґа.

Лідери "нормандської четвірки" відзначили важливість повного припинення вогню, виведення важкого озброєння і проведення розведення сил з цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ.

Порошенко закликав ввести на Донбас миротворчу місію ООН. Він також заявив, що Росія блокує звільнення заручників і закликав Москву негайно звільнити всіх  незаконно затримуваних, зокрема Олега Сенцова та Романа Сущенка.

"Президент Франції і Канцлер Німеччини наголосили на неприпустимості будь-яких заяв, що підривають територіальну цілісність України, зокрема щодо створення так званої "Малоросії", - йдеться у заяві.

Лідери домовилися узгодити остаточні кроки щодо безпеки та продовжити роботу над дорожньою картою імплементації Мінських домовленостей. У другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав "нормандського формату".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати