Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Панама розпочала процедуру скасування реєстрації судна Aquarius

24 вересня, 13:17
Фото: Reuters

Гуманітарне судно Aquarius, що займається порятунком нелегальних мігрантів у Середземному морі, скоро не матиме панамського прапора.

Про це повідомило в суботу, 22 вересня, на своєму сайті панамське відомство у справах судноплавства, передає dw.

У повідомленні вказується на численні скарги на дії команди судна Aquarius 2 в зв'язку з порушенням міжнародних юридичних процедур, щодо врятованих на морі біженців. Значна частина цих скарг надходить від Італії. Італійці зокрема нарікають на те, що капітан Aquarius 2 відмовляється повертати взятих на борт нелегальних мігрантів в країни їхнього походження.

Aquarius займається порятунком мігрантів в Середземному морі з 2016 року, виконуючи завдання міжнародної гуманітарної організації "Лікарі без кордонів" та організації SOS Méditerranée. Раніше Aquarius плавав у морі під прапором Гібралтару. Однак у серпні цього року Гіблартар позбавив це судно свого прапора, після чого воно деякий час простояло в порту міста Марсель, нагадує агенція новин AFP. З середини вересня рятувальний корабель діє під прапором Панами й під ім'ям Aquqrius 2.

Останнім часом країни Європи дедалі частіше відмовляються приймати у себе врятованих у морі нелегальних мігрантів. Приміром, у червні цього року Aquarius з 600 врятованими на борту шукачами притулку довго не міг ніде пристати, щоб мігранти могли зійти на берег, доки їх не погодилася прийняти Іспанія.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати