Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

"ЄС" вимагає від Кабміну та ВР пояснити позицію Верещук щодо перегляду відносин України з НАТО

24 вересня, 17:03
Фото з архіву "Дня"

Депутати фракції "Європейська Солідарність" направили звернення до прем’єр-міністра України, також до голови ВР з вимогою роз’яснити заяви народного депутата від "Слуги народу", члена комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представника уряду в парламенті Ірини Верещук, що Україна повинна переглянути підхід до відносин з НАТО і відтермінувати ідею вступити до Альянсу .

Про це повідомляє пресслужба партії.

Фракція ЄС нагадує, що "невід’ємною частиною Конституції України визначено незворотність європейського та євроатлантичного курсу України". Тому будь-які публічні заклики щодо ревізії курсу України на набуття членства в НАТО чи відтермінування цих планів, фактично, є закликом не виконувати Конституцію України.

Занепокоєння депутатів викликає й те , що озвучена Іриною Верещук позиція була висловлена саме представником Уряду в парламенті, і подана як перспективна лінія щодо зміни зовнішньополітичного курсу держави.

Звернення підписали народні депутати фракції "Європейська Солідарність" А.В. Герасимов, І.В.Геращенко, І.О. Климпуш-Цинцадзе, М.М. Іонова, Н.П. Южаніна, І.В. Фріз, Р.М. Павленко, С.Р. Федина, М.В. Забродський, М. Джемілєв, М.В. Саврасов, О.О. Гончаренко, Я.В. Зінкевич.

Нагадаємо, що раніше в інтерв'ю одному з українських каналів Верещук заявила, що Україна повинна переглянути підхід до відносин з НАТО і відмовитися від ідеї вступити до Альянсу

За її словами, Україну не чекають в НАТО і туди швидше візьмуть Грузію. "Ми хочемо, але нас не беруть. І ми стукаємо в закриті двері і втрачаємо репутаційно. Нам не можна йти туди, де нас не чекають", - сказала Верещук.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати