Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Бельгія не може поки підписати угоду ЄС - Канада, - прем’єр

24 жовтня, 17:00
Фото Reuters

Прем'єр-міністр Шарль Мішель Бельгії повідомив президента Європейської ради Дональда Туска, що йому поки не вдалося заручитися згодою регіональних влад для підписання торгівельної угоди ЄС - Канада.

Про це Мішель повідомив журналістам після зустрічі з регіональними лідерами, передає Європейська правда з посиланням на Reuters.

"Я офіційно повідомив Туску, що ми поки не досягли згоди", - сказав Мішель.

За його словами, він як і раніше відкритий до діалогу з владою регіону Валлонії, і поки занадто рано говорити про те, що ЄС не вдасться підписати угоду з Канадою.

У другій половині дня в понеділок керівництво ЄС збиралося провести телефонну конференцію з урядом Канади і потім прийняти рішення про те, чи буде 27 жовтня підписано угоду СЕТА, як планувалося раніше.

Нагадаємо, 21 жовтня міністр торгівлі Канади Христя Фріланд заявила про кінець і провал переговорів з бельгійським регіоном Валлонією, який заблокував підписання угоди про ЗВТ між ЄС та Канадою.

Раніше повідомлялося, що парламент бельгійського регіону Валлонія вирішив не надавати права уряду Бельгії на підписання угоди про торговельно-економічне співробітництво ЄС і Канади (CETA).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати