Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ердоган звинуватив ЄС у подвійних стандартах

25 червня, 09:54
Фото Reuters

Європейські політики виявилися не в змозі боротися зі зростаючою ксенофобією і антимігрантськими настроями. Так в Анкарі прокоментували підсумки референдуму в Британії, передає ВВС.

Перспектива вступу Туреччини в ЄС стала ще більш примарною на тлі кампанії за вихід Британії з ЄС і зростання популярності ультраправих сил в Європі, заявила влада Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що затягування переговорного процесу з приводу входження Туреччини в ЄС пояснюється ісламофобією. Лідер Туреччини звинуватив ЄС у подвійних стандартах і попередив, що після Британії про вихід з Євросоюзу можуть заявити і інші держави.

“Якщо ці протиріччя в ЄС посиляться і процес буде йти в цьому напрямку, через короткий час [Євросоюз] неминуче зіткнеться з рішеннями інших країн про вихід (з блоку, ред.)”, — заявив Р.Ердоган.

Раніше міністр Туреччини у справах ЄС Омер Челік заявив, що вихід Британії з ЄС був затьмарений ісламофобією і антитурецькими настроями, які підтримували відомі політики.

“Почалася фрагментація ЄС. Британія першою покинула корабель”, — написав у своєму мікроблозі у Twitter віце-прем’єр Туреччини Нуреттін Джаніклі.

Нагадаємо, у кінці травня президент Туреччини Р.Ердоган заявляв, що парламент країни заблокує угоду з Євросоюзом по вирішенню міграційного кризи в Європі, якщо не буде просування в питанні введення безвізового режиму з ЄС для турецьких громадян.

Туреччина повинна виконати 72 вимог, висунутих ЄС, щоб рішення про введення безвізового режиму було позитивним. Європейська комісія раніше заявила, що більшість вимог виконано, однак Європейський парламент відмовляється голосувати з цього питання, поки Анкара не виконає всі вимоги. Зокрема, ЄС вимагає від Анкари привести своє антитерористичне законодавство у відповідність з європейськими нормами і звузити визначення тероризму.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати