Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Байден і Меркель домовились про стратегічні пріоритети щодо України

26 січня, 22:14

Під час телефонної розмови в понеділок з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, президент США Джо Байден наголосив на важливості відновлення активної роботи міжнародних альянсів, включаючи НАТО та ЄС «як наріжний камінь колективної безпеки та спільних демократичних цінностей», повідомили у Білому домі.

Лідери домовились про «спільне напрацювання стратегічних пріоритетів в політиці, включаючи щодо Афганістану, Ірану, Китаю, Росії, України та Західних Балкан», йдеться у повідомленні, передає Голос Америки.

Байден заявив у Twitter, що запевнив Меркель у відданості співпраці із союзниками із таких викликів, починаючи з «COVID-19 та зміни клімату і до Китаю та Росії».

Меркель «висловила готовність Німеччини спільно вирішувати завдання в міжнародній сфері з європейськими та трансатлантичними партерами», заявив речник Меркель Штеффен Зіберт.

Раніше президент США говорив із лідерами Канади та Мексики.

Меркель стала третім європейським лідером, з яким Байден провів переговори в якості президента США, після прем‘єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона та президента Франції Еммануеля Макрона.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати