Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві відбулась акція до "Дня опору Криму російській окупації"

26 лютого, 19:42
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

У центрі Києва відбувся марш і мітинг кримських татар, низки українських громадських організацій і просто, приурочений до "Дня опору Криму російській окупації", а також в підтримку проживають на тимчасово окупованій території РФ Криму, передає "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що в неділю вдень кілька сотень людей зібралися на Алеї Героїв Небесної сотні біля Майдану Незалежності.

Учасники акції з державними прапорами України і національними прапорами кримськотатарського народу, а також портретами утримуваних в РФ політичних в'язнів, пройшли маршем за маршрутом вул. Інститутська - Грушевського - Європейська площа, звідки повернулися на Майдан Незалежності, де провели мітинг.

Перед присутніми виступили духовні і політичні лідери кримськотатарського народу, громадські активісти. Промовці згадували події трирічної давності в Криму, підняли проблему політичних репресій на окупованому Росією півострові та інші проблеми, що виникли після анексії Криму РФ.

У резолюції за підсумками мітингу його учасники закликали міжнародне співтовариство більш активно і рішуче використовувати всі можливі важелі тиску на РФ з тим, щоб остання припинила окупацію півострова.

Присутні також закликали владу України активніше працювати над звільненням політичних в'язнів в тимчасово окупованому Криму, вирішенням проблем внутрішньо переміщених осіб і над закріпленням в Конституції України статусу національно-культурної автономії кримськотатарського народу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати