Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мер Кишинева затримали за звинуваченням у корупції

26 травня, 10:05
Фото: aif.md

Мер Кишинева Дорін Кіртоаке затриманий в четвер за звинуваченням у корупційних злочинах. Як повідомляє "Інтерфакс", у четвер увечері його вивели з кабінету співробітники Національного Центру по боротьбі з корупцією.

Перед затриманням, протягом кількох годин у кабінеті мера тривали обшуки. Весь цей час він перебував на робочому місці.

Під час затримання будівлю мерії було оточено поліцією. До будівлі прийшли прихильники та противники мера. Перші скандували "Свободу - мера!", а другі - "У тюрму!".

Кіртоаке зовні виглядав спокійно. На питання журналістів він відповідав, що поки нічого коментувати не буде.

Як повідомила "Інтерфаксу" прес-секретар Національного центру по боротьбі з корупцією (НЦБК) Анжела Старинська, мера Кишинева звинувачують у корупції, зловживанні службовим становищем, витягу вигоди з впливу. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Дорину Кіртоаке 38 років. Він очолює мерію Кишинева третій термін поспіль, з 2007 року.

Трохи раніше були заарештовані і два віце-мера, начальник управління транспорту Кишинева, а також міністр транспорту і дорожньої інфраструктури. Всі вони є членами Ліберальної партії.

У четвер по цих же справах були затримані секретар муніципального ради Кишинева Валерій Діденку, муніципальні радники Олег Онищенко і Геннадій Думанський, а також шість підприємців.

За законом про місцеве публічному управлінні, у разі відсутності мера і віце-мерів місцевої ради у п'ятиденний строк уповноважує іншу особу тимчасово виконувати обов'язки градоначальника.

Нагадаємо, у Кишиневі представники Євронесту підписали домовленість між Молдовою, Україною і Грузією про створення спільної платформи спілкування з Європейським Союзом, яка повинна допомогти у їх подальшої європейської інтеграції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати